loading
HAŞERELER

MEYVE SİNEĞİ İLAÇLAMA MÜCADELE

Dış Görünümü

Yetişkin olanları 3 ile 4 mm arasında bir uzunluğa sahip olup, koyu renk gözleri ve esmer toraksları olmalarına karşın kırmızı, bazen de koyu renkte olabilmektedirler. Karınlarının üst tarafı siyah alt tarafı da gridir. Meyve sinekleri kahverengi ya da esmer renkte olurlar.

Davranışı, Beslenmesi ve Alışkanlıkları

Nüfusları genellikle yazları artar ve hasat zamanı sayıları oldukça artar. İç mekânlarda neredeyse tüm yıl boyunca aktiflerdir.

Meyve sinekleri olgunlaşmış meyve ve sebzeleri ve mayalanmış ürünleri tercih ederler.

Üreme

Meyve sineklerinin larvaları canlı maddelerin ve hareketsiz suların olduğu yerlerde bulunurlar. Ömürleri çevre koşullarına ve yiyecek bulma imkânlarına bağlı olarak 25 gün ya da biraz daha fazla sürer.

Meyve Sineği İstilasının Belirtileri

Meyve sineklerinin aktif olduğunun en önemli iki işareti, yetişkin sineklerin ve pupaların varlığıdır. Yetişkin sinekler genellikle mutfakta ya da çürümekte olan meyve ve sebzelerin bulunduğu çöp kovalarının yakınlarında uçarlar. Aynı zamanda içki ve içki şişelerinin etrafında da görülürler. Olgunlaşmış larvalar, sürünerek kuluçka yerlerinden çıkıp pupa evresini geçirmek için yakınlarda kuru bir yere giderler. Bazen bu pupalar hamamböceği ya da fare dışkısı sanılsalar da pupaların ucundaki bir çift boynuzdan meyve sineği oldukları anlaşılabilir.

Meyve Sineğine Dair Bulgular

Dünyada birçok çeşit bilinen meyve sineği türü vardır. konya ilaçlama Diğer sinek türlerinde olduğu gibi meyve sineklerinde de dört aşamalı bir hayat evresi vardır: Yumurta olarak başlar, larva ve pupa evresi aşamalarından geçerek yetişkinliğe ulaşırlar. Hayatlarının ilk evreleri ortalama sadece bir kaç gün sürer ve uygun sıcaklık koşullarında bir hafta kadar kısa bir sürede yetişkin olurlar. Yetişkin meyve sinekleri yaklaşık 30 gün yaşayabilirler.